GLAD® ryg

GLA:D® Ryg er for dig, der har langvarige eller tilbagevendende rygsmerter.

GLA:D® Ryg er bygget op omkring alle de principper vi ved har størst effekt på rygsmerter. Konceptet er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet.

Du har muligvis hørt om GLA:D® for hofte og knæ som består af et uddannelses- og træningsforløb for patienter med hofte- eller knæsmerter. GLA:D® Ryg er opbygget på samme måde for mennesker med rygsmerter. GLA:D® Ryg hjælper dig gennem viden om rygsmerter og træning.

GLA:D® Ryg foregår på små hold på klinikken og består i:

  • En forundersøgelse, hvor det vurderes om et GLA:D® Ryg forløb er relevant for dig. Vi fastlægger dit startniveau for træning og drøfter dine mål
  • Et besøg hvor vi tilrettelægger dit individuelle træningsprogram
  • 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger
  • Et afsluttende besøg hvor vi tester hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan
  • Indsamling af oplysninger om hvordan det går dig i et register for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling

Vores opgave

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Efter endt forløb får du en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Vi sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLA:D® Ryg registret.

Din opgave

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt. Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLA:D® Ryg og igen efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden om rygbesvær.

Det praktiske

Til træningen skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko. Du kan have indendørs sko med.

Prisen er opgjort efter gældende overenskomst.

For mere info, kontakt klinikken på lf. 86297889 eller mail til maarsletfys@mail.dk